Beacons zijn niets meer of minder dan kleine zendertjes welke contact met mobile devices, zoals telefoons en tablets kunnen leggen. Er ontstaat een dialoog!

Hoe werkt het?
Door een kleine softwaretoevoeging aan een app kan een Beacon contact maken met alle consumenten die gebruik maken van de app binnen een straal van 30 – 50 meter. Dit biedt de mogelijkheid om te communiceren met de consument d.m.v. pushberichten of retargetting. De Beacon verzamelt tevens locatiegegevens (real-time en historie), waardoor tracking en verplaatsingsgedrag in kaart te brengen is.

Learnings
In het najaar van 2015 is er een Beacon pilot uitgevoerd in Alkmaar en Purmerend, deze test leidde tot de volgende inzichten.

  • –  55% heeft Bluetooth aan op zijn/haar mobiel
  • –  Mensen laten steeds vaker Bluetooth aan staan
  • –  iOS zet bij iedere software update Bluetooth automatisch aan

De opmars van Beacons in o.a. Out of Home media is niet meer te stuiten. De grootste distributeurs werken gezamenlijk aan een landelijk dekkend netwerk. Dat zal medio 2018 operationeel zijn. Vanaf dat moment zijn Mupi’s of Abri’s interactieve media uitingen waarmee een dialoog tot stand gebracht kan worden.Bent u klaar voor Beacon-technologie binnen uw Out of Home uitingen? Zo niet, trek aan de bel en laat ons de mogelijkheden voor u in kaart brengen.