Greenland

Greenland, de nieuwe actiefilm met Gerard Butler, is sinds vrijdag 13 november exclusief te zien op Amazon Prime. De rampenfilm ging afgelopen zomer in een aantal landen in premiere, maar was vanwege het coronavirus in Nederland niet in de bioscoop te zien.

Opdrachtgever:
The Searchers / Amazon Prime Video

Campagnegebied:
Landelijk

Mediatypen:
Abri’s, Billboards, digitale Abri’s, Tram & Spectacular

Doelgroep:
Filmliefhebbers, M/V 15-64 jaar

Targetting:
Stadscentra, supermarkten, bioscopen & doorgaande wegen

Doelstelling campagne

Kort voor de aankondiging van de nieuwe lockdown is besloten de film Greenland toch in premiere te laten gaan. Niet in de bioscoop zoals in eerste instantie de bedoeling was, maar online via streamingdienst Amazon Prime Video. De film, waarin een familie vecht om te overleven terwijl een allesvernietigende komeet op aarde afkomt, is daardoor voor iedereen thuis te zien, mits je lid bent van Amazon Prime Video natuurlijk. Daar zou deze campagne dan ook aan moeten bijdragen!

Targetting in coronatijd

De coronacrisis heeft het aantal reisbewegingen van passanten buitenshuis behoorlijk beperkt. Daarom hebben we de campagne getarget op plaatsen waar dagelijks nog wel veel mensen komen. Zoals supermarkten, langs drukke verkeersaders en in stadscentra. Daarnaast hebben we ervoor gekozen om ook zichtbaar te zijn in de nabijheid bioscopen, die op het moment van de campagne nog geopend waren. Om de doelgroep effectief te bereiken hebben we naast een landelijke Abri-campagne – van ruim 2000 vlakken(!) – ook Billboards, digitale Abri’s, een volledig bestickerde tram en een hele gave Spectacular ingezet.

Hoge kijkcijfers enĀ media-aandacht

Na grondige evaluatie van de campagne is gebleken dat zowel het aantal abonnees als streams op Amazon Prime Video significant is toegenomen. De gave Spectacular in Utrecht leverde behalve een hoop positieve reacties ook de nodige media-aandacht op.

Campagnefoto’s.

Vrijblijvend buitenreclame-advies.

Benieuwd geworden naar onze mogelijkheden? Neem contact met ons op!