Digital buitenreclame, oftewel Digital Out of Home (DOoH) wint steeds meer terrein ten opzichte van traditionele buitenreclame. Op dit moment komt al ruim 20% van de totale kosten in het Out of Home landschap voor rekening van DOOH. Toch zijn de mogelijkheden nog niet bij iedereen bekend en dat is jammer. Want digitale buitenreclame wordt pas echt succesvol wanneer je het onderste uit de kan haalt. Hieronder zullen we een aantal Do’s & Don’ts geven wat betreft het creatief inzetten van Digital Out of Home.

Do’s

Investeer tijd, energie en geld: Net als voor vele andere vormen van adverteren geldt ook voor DOoH dat de hoeveelheid tijd, energie en geld vaak het succes bepalen. Kijk goed naar alle alternatieven die mogelijk zijn. Digitaal adverteren biedt namelijk vele extra mogelijkheden, het is zonde om hier geen gebruik van te maken!

Ken de spelregels: Ieder mediatype heeft zijn eigen regels, zo is het niet verstandig om via een digitale object langs de snelweg een bewegende boodschap van langer dan 1,5 seconde te vertonen. Langere video-advertenties kunnen veel beter worden vertoond op plaatsen waar de ontvanger meer tijd heeft om een boodschap in zich op te nemen en te verwerken.

Kies voor de juiste toepassing: DOoH biedt vele mogelijkheden, deze kunnen we onderverdelen in een drietal segmenten. De meest voor de hand liggende is uiteraard het gebruik maken van animaties. Maar ook kan een advertentie afhankelijk worden gemaakt van een aantal voorwaarden, zoals bijvoorbeeld het weer of een sportuitslag. Het derde segment betreft het adverteren in een vaste periode, maar met een dynamische inhoud. De advertentie wordt dus continu aangepast.

Don’ts

Het ene beeldscherm is het andere niet: Dat wil zeggen dat je als adverteerder altijd goed moet kijken welk scherm geschikt is voor je campagne. Video-animaties zullen bijvoorbeeld niet veel nut hebben langs een weg, terwijl dezelfde campagne in een stadscentrum of winkelcentrum zeer succesvol kan zijn. Bedenk daarom vooraf goed wat het doel van je campagne is!

Vergeet media niet te combineren: De digitale revolutie heeft ervoor gezorgd dat je op elk moment overal gezien kan worden. Variërend van NS-stations, abri’s tot mobiele telefoons en reclamemasten. Alle beeldschermen zijn te koppelen, maar dat gebeurt nog veel te weinig. Zonde, want op deze manier kan digitale buitenreclame nog selectiever worden ingezet.

We helpen je graag!

Wil je meer informatie of vrijblijvend advies op het gebied van (Digital) Out of Home adverteren? Neem dan contact op via john.vanderburg@ymediageneration.nl of door te bellen naar onderstaand telefoonnummer.

Bron: Fonk nummer 233 – 16 mei 2018