Vanaf vandaag is er een beetje extra magie op de Amsterdamse metrostations Wibautstraat, Weesperplein, Waterlooplein, Nieuwmarkt en Centraal Station. Reizigers op deze stations horen een fragment uit Harry Potter en de Steen der Wijzen, ingesproken door actrice Jouman Fattal voor luisterboekenplatform Storytel. Het is de eerste keer dat de speakers op de stations voor een dergelijke activatie gebruikt worden. 

Twintig jaar geleden werden de wereldberoemde Harry Potter luisterboeken voor het eerst in het Nederlands uitgebracht en ingesproken door de veelgeprezen Jan Meng. Zijn versies zijn vandaag nog net zo geliefd en blijven beschikbaar op Storytel. Ter ere van het jubileum brengen Pottermore Publishing en Storytel de Nederlandse luisterboeken opnieuw uit met de prachtige stem van actrice Jouman Fattal. Haar vertaling brengt een betoverend nieuw geluid voor een nieuwe generatie luisteraars. Harry Potter en de Steen der Wijzen is vanaf 8 juli beschikbaar op Storytel. Iedere tweede woensdag van de maand verschijnt er een nieuw deel op het platform.

Y Media Generation, Storytel en CS Digital Media bedachten gezamenlijk een unieke manier om de magische wereld iets dichterbij te brengen. Zes keer per uur horen metroreizigers op de vijf grootste stations van Amsterdam hun favoriete fragmenten waarin reizen centraal staat uit Harry Potter en de Steen der Wijzen. Hoewel reizigers niet onderweg zijn naar Zweinstein kunnen ze wel de betoverende stem van Jouman horen en meegaan op Harry zijn eerste reis naar school. Om verder te luisteren hoeven luisteraars alleen maar één van de QR codes te scannen die op de outdoor advertising in de stations te vinden is.

Ruth de Jager, Country Manager Nederland bij Storytel, is erg blij met de campagne: “Bij Storytel brengen we verhalen graag op een ludieke manier. Door de reizigers op de stations te verrassen met de betoverende stem van Jouman laten we ze kennismaken met deze bijzondere ervaring. Veel van onze gebruikers geven bovendien aan graag te luisteren tijdens een rit met het OV, de campagne sluit daarom ook naadloos aan bij onze doelgroep”.

Anniek Swanenberg, accountmanager CS Digital Media, “Waar DOOH normaal gesproken zonder geluid wordt vertoond, hebben we samen met de betrokken partijen en de medewerking van de GVB een unieke Out of Home campagne opgezet. Door gebruikmaking van de speakersystemen van de stations maakt de reiziger vanaf entree tot vertrek uit de stations, kennis met het nieuwste luisterboek van Storytel.”

De activatie op de Amsterdamse metrostations is onderdeel van een grotere campagne om de launch van de Harry Potter luisterboeken met de betoverende stem van Jouman Fattal te vieren. Deze wordt ondersteund met TV (creatie: CapeRock), outdoor, owned media en pers.