In 2023 was Digital Out of Home met een groei van 24% weer een booming business!

En ook dit jaar gaat het buitengewoon goed. Dit succes is verklaarbaar: De dynamische content van DOOH kan realtime op ieder moment van de dag op de doelgroep worden afgestemd. Bovendien is er met QR-codes en NFC een directe interactie mogelijk met de mobiele devices van toekomstige klanten. Daarnaast kan de adverteerder steeds beter zien hoeveel, hoelang, waar en door wie hun reclame is bekeken. DOOH is daarmee een compleet meetbaar onderdeel van de mediamix geworden en niet voor niets de reden waarom steeds meer adverteerders er succesvol gebruik van willen maken.

In 2023 bereikte de omzet in buitenreclame een recordhoogte van 279 miljoen euro. Bijna 10% meer dan het jaar daarvoor. Die groei is voor het leeuwendeel te danken aan de expansie van ‘Digital Out of Home’. Waarmee de omzet van ‘digitaal’ die van de klassieke buitenreclame voor het eerst oversteeg. Het succes van DOOH is het resultaat van het geloof van de adverteerder (en het media-adviesbureau) in Out of Home reclame. Het medium ‘buitenreclame’ telt dan ook vanaf nu volledig mee in het Nationaal Media onderzoek (NMO). Daardoor kan het objectief vergeleken worden met belangrijke bestaande onen offline mediakanalen. Met Digital Out of Home is de markt voor buitenreclame volwassen en nog belangrijker geworden. Door Programmatic in te kopen wordt het effectieve resultaat hoger en de kosten lager.

Digital Out of Home biedt adverteerders de kans om op ieder gewenst moment van de dag met de doelgroep in contact te komen. En met een boodschap die op dat moment relevant voor hen is. Digital is booming business en zorgt voor 3,6 miljoen verplaatsingen per week. Fijnmazigheid is dan ook een van de nieuwe kenmerken van DOOH. De adverteerder hoeft zich ook geen zorgen te maken over de productiekosten van het digitale medium. Drukwerk is verleden tijd. Door digitale producties worden meerdere uitingen op basis van een thema een fluitje van een cent. Ook AI helpt een handje, door nog gerichter met visuals, animaties en tekst de doelgroep aan te spreken. Anders dan de gedrukte poster die maanden achtereen op dezelfde locatie in het straatbeeld hing, geeft DOOH nieuwe mogelijkheden om effectief campagne te voeren. Waarbij het hogere resultaat tegen lagere kosten een eerste verdienste is.

* Bron: BRO Next 2024

Meer weten?

Bij Y Media Generation werken Out of Home professionals die als geen ander weten hoe digitale processen werken en opdrachtgevers vakkundig kunnen adviseren hoe daar optimaal gebruik van kan worden gemaakt.

Y Media Generation – Out of Home professionals.

Contact