Voor de (Digital) Out of Home trends van 2018 ben je hier op de juiste plek. Out of Home communicatie is nog steeds razend populair. Met alle ontwikkelingen die op dit moment gaande zijn worden ook de toepassingen steeds verfijnder. Ook dit jaar zal dat weer het geval zijn. We houden je daarom graag op de hoogte. Lees hieronder alle trends voor het komende jaar.

Locatie wordt mainstream

Adverteerders die dynamische campagnes inzetten met relevante boodschappen, op verschillende tijdstippen, behalen gemiddeld een uplift van 15%. Location based communiceren wordt inmiddels veelvuldig toegepast. Het is daarom eerder een vast onderdeel binnen het Out of Home landschap dan een trend.

Integratie met mobiel neemt toe

99% van de smartphone bezitters gebuikt hun mobiel buitenshuis, op elke willekeurige dag van het jaar. Het combineren van Out of Home met een locatie gedreven mobile advertising campagne zorgt voor een versterkend effect, meer impact en engagement. Innovaties als Beacons versterken de samenwerking tussen OOH en mobiel.

Dynamic verhoogt rendement

Programmatic Buying brengt vele veranderingen met zich mee. Maar het belangrijkste voordeel is het rendement. De looptijd wordt korter en de snelheid en actualiteit nemen toe. Adverteerders kunnen dan ook veel voordeel halen uit de beschikbaarheid van live-feed OOH. Zoals het in spelen op bijvoorbeeld weersomstandigheden, tijdstip en actualiteit.

Slimmere data zorgt voor slimmere campagnes

Merken willen steeds meer weten over hun bezoekers, zowel offline en online. Bedrijven kunnen met telefoongegevens en search data anonieme en digitale data koppelen aan de echte wereld. Zo kunnen ze zien waar mensen social media, website en apps gebruiken en bezoeken. In 2018 zullen deze telefoongegevens nog slimmer worden gebruikt.

Targeting wordt gestuurd door context

Nieuwe data-sets en technologieën helpen adverteerders inzicht te krijgen over wie hun campagne zien. Nu kan al worden getarget op type auto dat mensen rijden, welke kledingmerken ze dragen of op emoties. Hiermee verhogen ze de relevantie. Dit gebeurt nu al in het buitenland, maar zal ook snel naar Nederland overwaaien.

Creatie richt zich op de eerste indruk

Video’s en animaties worden steeds vaker toegepast bij het inrichten van een Out of Home campagne. Vooral de eerste seconde trekt veel aandacht. Verwacht wordt dat in toenemende mate de social en digitale richtlijnen overgenomen gaan worden. Denk hierbij aan formats zoals GIFs. Daarom verdient dit ook zeker een plek in de Out of Home trends 2018!

Maatschappelijke rol neemt toe

Digitale schermen blijken erg geschikt om voorbijgangers van praktische maatschappelijke informatie te voorzien. Inwoners en bezoekers van Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven worden al via digitale schermen op de hoogte gehouden. Bijvoorbeeld over het weer, evenementen, verkeer, winkels en uitstapjes. Ook adverteerders houden steeds meer rekening met de maatschappij.

Dynamische creatie verhoogt relevantie

Campagnes worden dit jaar nog relevanter, aantrekkelijker en effectiever. Dit komt vanwege de mogelijkheid om campagne-uitingen in de loop van een dag, een week of een lopende campagne ‘live’ te veranderen. Met digitale tools is het mogelijk om de volledige controle over de inhoud van campagnes over te nemen. Ook wel Adaptive Planning genoemd.

We helpen je graag!

Wil je meer informatie of vrijblijvend advies op het gebied van (Digital) Out of Home adverteren? Neem dan contact op via john.vanderburg@ymediageneration.nl of door te bellen naar onderstaand telefoonnummer.