Digitale buitenreclame langs de snelweg

Grote media zoals Print & televisie hebben het steeds lastiger om bereik te genereren. Dit komt enerzijds door een verandering van het lees- en kijkgedrag. Maar ook doordat mensen tegenwoordig veel meer onderweg zijn. Hier profiteert (digital) Out of Home optimaal van.

Online en Out of Home; de perfecte combinatie

Ieder medium heeft beperkingen, zo zien we dat via social media doelgroepen vaak te zien en lezen krijgen wat ze willen zien. Met andere woorden: er wordt aangeboden wat ze al leuk vinden. Dit betekent dat je als merk geen nieuwe klant bereikt. En dat is precies waar (Digital) Out of Home aan bod komt.

Een goed voorbeeld hiervan was de campagne die het Holland Heineken House vertoonde tijdens de Olympische Winterspelen in Korea. Met inhakers op social media werd op een ludieke manier ingespeeld op de prestaties van de Nederlandse sporters. Maar dit werd vaak alleen gezien door mensen die iets met Heineken, sport of NOC*NSF hadden. Vervolgens is deze campagne ook één op één via DOOH ingezet. Hierdoor werden ineens ook consumenten bereikt die doormiddel van social niet bereikt werden.

Top of mind

Ondanks dat de bereikcijfers het tegendeel bewijzen, is Out of Home nog steeds niet top of mind. Terwijl het medium zich er uitstekend voor leent. Zoals we eerder al melden bereikt OoH bijvoorbeeld jongvolwassenen, ook wel Young Millennials, waar andere media dat nalaten. Daarom verdient (Digital) Out of Home zonder twijfel een prominentere rol.

We helpen je graag!

Wil je meer informatie of vrijblijvend advies op het gebied van (Digital) Out of Home adverteren? Neem dan contact op via john.vanderburg@ymediageneration.nl of door te bellen naar onderstaand telefoonnummer.

*bron: marketingtribune