Adverteren supermarkt

Consumenten raken steeds meer bewust van het belang van een gezonde leefstijl. Daardoor worden traditionele ongezonde snacks vaak vervangen door gezondere varianten. Producenten zullen dus een creatieve manier moeten vinden om aan hun merk te bouwen én tegelijkertijd de consument op het laatste moment voor aankoop te bereiken. Supermarkten, waar FMCG producten voornamelijk worden verkocht, bieden namelijk weinig ‘direct sales’ contact.

Buitenreclame de ideale oplossing

Buitenreclame kan hierin een belangrijk bijdrage leveren door vlak voor het aankoopmoment zichtbaar te zijn. Volgens Brits onderzoek blijft namelijk bij 83% van de mensen die een buitenreclame campagne heeft gezien 30 minuten voor het shoppen deze campagne –bewust of onbewust- in het geheugen hangen. Hier kunnen adverteerders op inspelen door campagnes op strategisch gekozen locaties op point-of-sale locaties of de weg daar naartoe te positioneren. Daarnaast biedt digitale buitenreclame de mogelijkheid om op ieder moment een campagne te sturen. Hiermee kan op effectieve wijze worden ingespeeld op specifieke klantbehoeften.

Een recentelijke ontwikkeling die hier op in speelt is het nieuwe supermarkten netwerk van Albert Heijn. Die het sinds maart mogelijk maakt om te adverteren op 800 digitale schermen verdeelt over 300 filialen.

We helpen graag!

Wil je meer informatie over adverteren op point-of-sale locaties of vrijblijvend advies op het gebied van (Digital) Out of Home adverteren? Neem dan contact op via john.vanderburg@ymediageneration.nl of door te bellen naar 06 51 34 47 79.

Bron: Jcdecaux