Alhoewel de wereld door het coronavirus even lijkt stil te staan, is dat zeker niet het geval op het gebied van buitenreclame. De afgelopen periode zijn er zowel nieuwe mediavormen geïntroduceerd als bestaande mediavormen uitgebreid. Hieronder hebben we de meest interessante updates voor je uitgelicht.

360° reclame in winkelcentrum Hoog Catharijne

Het was natuurlijk al mogelijk om (digitaal) te adverteren in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. Maar sinds kort is hier een wel heel erg opvallende manier aan toegevoegd. Zes uniek vormgegeven 360° LED-pilaren in de hal van de hoofdingang van het winkelcentrum zorgen namelijk voor enorm veel bekijks, vanuit alle hoeken welteverstaan. De digitale schermen zijn vanuit alle standpunten goed zichtbaar en trekken – mede dankzij de meekleurende led strips aan onder- en bovenzijde – enorm de aandacht. Tel daarbij ook nog eens de 576,923 bezoekers per week op en je zit op een gigantisch bereik.

Digitale toiletreclame op steeds meer locaties

Ook digitale toiletreclame is natuurlijk geen nieuw fenomeen. Maar waar voorheen de digitale panelen nog veelal werden meegenomen in de standaard (analoge) toiletreclame rondes, worden deze binnenkort gesplitst. De reden hiervoor is het feit dat digitale toiletreclame in steeds meer horeca inzetbaar is.
Momenteel zijn de digitale panelen in 11 horecalocaties te zien. Het gaat hierbij in totaal 111 vlakken, zowel digitale panelen boven de urinoirs als in de zittoiletten en digitale spiegels. Allemaal met 5 uitingen in een loop en 10 seconde per uiting. De verwachting is dat in de toekomst de analoge schermen steeds vaker worden vervangen door digitale varianten.

Portrait formaat Billboards nu ook in Maastricht

In 2018 werden de portrait formaat Billboards – bij ons bekend als Mega Abri’s – geïntroduceerd in Amsterdam. Snel daarop waren ze ook in Den Haag, Rotterdam en Utrecht inzetbaar. Inmiddels is ook Maastricht aan de stedenlijst toegevoegd en later dit jaar volgen Diemen + Leiderdorp.
De digitale billboards van zo’n 6,5m2 zijn uniek in het straatbeeld. Ze bieden de impact van het ‘ouderwetse’ billboard en de voordelen van een dubbelzijdig LED-display. Ze zijn geplaatst op echte high-traffic locaties met een uitstekende zichtbaarheid voor zowel voetgangers, fietsers en automobilisten. Tevens biedt het portrait formaat van de digitale billboards de ideale mogelijkheid deze met campagnes op traditionele posters (abri’s) en/of reguliere digitale schermen (digitale abri’s) te combineren.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de bovenstaande media of over de vele andere mogelijkheden op het gebied van (digitale) buitenreclame? Neem dan contact op via john.vanderburg@ymediageneration.nl of door te bellen naar 06 51 34 47 79.