Free cookie consent management tool by TermsFeed Skip to main content
Monthly Archives

april 2019

Adverteren supermarkt

Point-of-sale buitenreclame biedt uitkomst voor FMCG-branche

By Nieuws

Consumenten raken steeds meer bewust van het belang van een gezonde leefstijl. Daardoor worden traditionele ongezonde snacks vaak vervangen door gezondere varianten. Producenten zullen dus een creatieve manier moeten vinden om aan hun merk te bouwen én tegelijkertijd de consument op het laatste moment voor aankoop te bereiken. Supermarkten, waar FMCG producten voornamelijk worden verkocht, bieden namelijk weinig ‘direct sales’ contact.

Buitenreclame de ideale oplossing

Buitenreclame kan hierin een belangrijk bijdrage leveren door vlak voor het aankoopmoment zichtbaar te zijn. Volgens Brits onderzoek blijft namelijk bij 83% van de mensen die een buitenreclame campagne heeft gezien 30 minuten voor het shoppen deze campagne –bewust of onbewust- in het geheugen hangen. Hier kunnen adverteerders op inspelen door campagnes op strategisch gekozen locaties op point-of-sale locaties of de weg daar naartoe te positioneren. Daarnaast biedt digitale buitenreclame de mogelijkheid om op ieder moment een campagne te sturen. Hiermee kan op effectieve wijze worden ingespeeld op specifieke klantbehoeften.

Een recentelijke ontwikkeling die hier op in speelt is het nieuwe supermarkten netwerk van Albert Heijn. Die het sinds maart mogelijk maakt om te adverteren op 800 digitale schermen verdeelt over 300 filialen.

We helpen graag!

Wil je meer informatie over adverteren op point-of-sale locaties of vrijblijvend advies op het gebied van (Digital) Out of Home adverteren? Neem dan contact op via john.vanderburg@ymediageneration.nl of door te bellen naar 06 51 34 47 79.

Bron: Jcdecaux

Spectacular in winkelcentra Utrecht

Spectacular brengt Oostenrijk naar Utrecht

By Nieuws

Voor een campagne van het Oostenrijks Toeristenbureau werd groots uitgepakt. Bezoekers van winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht werden in de gehele maand april getrakteerd op een stukje Oostenrijkse natuur. Van het adembenemende landschap in Karinthië tot de prachtige vergezichten van Voralberg.

Creatieve buitenreclame

Wandelen is een van de meest populaire activiteiten van Nederlandse toeristen. En onder het mom van “als jij niet naar de bergen gaat, brengen wij de bergen naar jou!” probeert het Oostenrijks Toeristenbureau op creatieve wijze mensen enthousiast te maken. Zie hieronder een mooie compilatie.

Naast deze imposante Spectacular werden digitale schermen op Utrecht CS ingezet om naast de regio’s Karinthië, Vorarlberg, Ötztal en de Achensee te presenteren. Uiteindelijk werd de campagne gecomplementeerd met print, online en influencer marketing.

We helpen je graag!

Voor opvallende en creatieve vormen van buitenreclame denken we graag met je mee! Wil je meer informatie over Spectaculars of vrijblijvend advies op het gebied van (Digital) Out of Home adverteren? Neem dan contact op via john.vanderburg@ymediageneration.nl of door te bellen naar 06 51 34 47 79.

Bron: Exterion

Digitaal netwerk Citybeacons Eindhoven

Nieuwe digitale schermen in hartje Eindhoven

By Innovatie, Nieuws

Sinds kort is het mogelijk om te adverteren op 32 nieuwe digitale schermen in Eindhoven. De schermen bevinden zich op de 4 meter hoge CityBeacons die in de binnenstad van Eindhoven staan. Op het bovenste deel van de CityBeacon bevindt zich aan beide kanten een high brightness 55-inch LCD-scherm. Door deze nieuwe schermen is het dus nu ook mogelijk om digitaal te adverteren in het centrum van Eindhoven.

Primeur

Eindhoven had in 2017 de primeur van een revolutionair, multifunctioneel en interactief informatiesysteem. De CityBeacons vervingen de oude (reclame)informatie vitrines. Naast het dubbelzijdige LCD-scherm aan de bovenkant van de CityBeacon bevat de zuil namelijk op ooghoogte een touchscreen waarmee je toegang hebt tot interactieve content. Op dit moment staan er 16 CityBeacons in Eindhoven met aan beide kanten een digitaal scherm. De bedoeling is om het aantal uit te breiden naar 20 stuks.

We helpen je graag!

Wil je meer informatie over de nieuwe digitale schermen in Eindhoven of vrijblijvend advies op het gebied van (Digital) Out of Home adverteren? Neem dan contact op via john.vanderburg@ymediageneration.nl of door te bellen naar 06 51 34 47 79.

Bron: Clear Channel

Digitaal adverteren in Albert Heijn

Albert Heijn introduceert digitaal buitenreclame netwerk

By Nieuws

Albert Heijn Media is sinds april gestart met het uitrollen van digitale videoschermen in de winkelpuien en zet daarmee een stap in de wereld van Digital Out of Home (DOOH) advertising. Per eind maart zullen er circa 800 schermen hangen, die verdeeld zijn over ruim 300 winkels door heel Nederland.

100% point-of-sale

Dit nieuwe medium biedt adverteerders de mogelijkheid om grote groepen shoppers en passanten te bereiken met een advertentie in full video. De communicatie is 100% Point-of-Sale, en dat biedt veel voordelen. Het was –bij ons- natuurlijk al mogelijk om een campagne selectief in te zetten binnen een bepaalde straal van een retailer. Nu is het zelfs mogelijk om tot in de supermarkt zelf te adverteren.

Programmatic buying

De programmatic buying technologie stelt adverteerders in staat om volledig geautomatiseerd en op dynamische wijze plekken in te kopen. Het toevoegen van (externe) databronnen zal ervoor zorgen dat de commercial nog relevanter (op het juiste moment en bij de juiste doelgroep) afgespeeld wordt.

We helpen je graag!

Wil je meer informatie over adverteren in en rondom supermarkten of vrijblijvend advies op het gebied van (Digital) Out of Home adverteren? Neem dan contact op via john.vanderburg@ymediageneration.nl of door te bellen naar 06 51 34 47 79.

Bron: Albert Heijn

Bushokje reclame creatief

Bezopen campagne Comedy Central

By Nieuws

Ter promotie van het programma ‘Drunk History’ van Comedy Central werden wel erg toepasselijke posters gebruikt. Zowel op Abri als Billboards formaat werd de indruk gewekt dat de kijker in licht beschonken toestand verkeerde. Zie onderstaande foto en oordeel zelf.

Drunk History

In Amerika en Groot-Brittannië is ‘Drunk History’ al een enorm succes en nu moet ook Nederland eraan geloven. BN’ers met een glaasje teveel op vertellen de meest opvallende geschiedenisverhalen en dat is de moeite van het kijken waard. Dronken artiesten, acteurs en presentatoren vertellen over de meest bezopen schandalen uit onze geschiedenis. Alle verhalen zijn gebaseerd op personen die daadwerkelijk geleefd hebben.

De buitenreclame campagne was zichtbaar in onder anderen Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag. Er werd gebruikt gemaakt van een aantal verschillende uitingen om op deze manier de gasten die deelnemen aan het programma te presenteren.

We helpen je graag!

Wil je meer informatie over creatief adverteren of vrijblijvend advies op het gebied van (Digital) Out of Home adverteren? Neem dan contact op via john.vanderburg@ymediageneration.nl of door te bellen naar 06 51 34 47 79.